Fins aviat Laos!

Hem estat 16 dies donant voltes pel nord del país i en comptes de baixar pel Mekong fins a Luang Prabang, vam decidir pujar des de Huay Xai a Luang Nam Tha per poder conèixer de ben a prop les seves ètnies minoritàries. Des de Luang Nam Tha vam decidir baixar fins a Luang Prabang, on hi vàrem passar uns 4 dies, però el que més ens va fascinar va ser l'autèntica vida rural que vam trobar al nord del país. Tant és així, que des d'allà vam decidir tornar cap al nord en comptes de seguir direcció al sud com teníem previst, i ho vam fer tot remuntant un tram del Mekong i el riu Nam Ou tot passant per Nong Khiaw i Muang Noi Neua. Però sense dubte, ens quedem amb el que vam trobar al nord oest del país, la part est ens va decepcionar una mica, però també és molt bonica i mereixedora de ser coneguda. Així que la nostra última parada abans de creuar fronteres va ser a Muang Khua.


En general Laos ens ha fascinat, hem travessat el país  d'oest a est i així hem entrat a Vietnam per la frontera més pròxima a Sapa, per Dien Bien Phu. Com explicàvem al primer post, viatjar a Laos ha estat com tornar 50 anys enrera, on la major part de la població viu de l'agricultura, on les cases són de fusta, o de bambú, on la gent no té res però ho té tot per ser plenament feliç.

Per contra Luang Prabang ha estat com aterrar a una ciutat europea, una ciutat preciosa, que ens ha permès atipar-nos de pà de veritat i pastissets, on hem pogut veure els monjos i novicis, com segueixen amb la tradicional recollida d'almoina a primeríssima hora del matí, una tradició que tant segueixen turistes com devots, però aquests últims amb menys quantitat. Luang Prabang la catalogaríem com la ciutat romàntica d'àsia de tant bonica que és, però molt i molt diferent al que hem pogut veure a la resta del país.


Laos ens ha agradat tant que estem pensant de tornar a entrar al país per conèixer-ne el sud,  la zona del Boulaven Plateau i les 4.000 illes, però això ja ho decidirem més endavant, perquè a partir d'ara les nostres aventures es centraran en terres vietnamites!

10 comentaris:

  1. Laura Serradesanferm16/2/12

    Que xulo! Quin país més bonic per visitar. Molts petons des de la Catalonia!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé quin dels somriures és més bonic, si els dels nens o el teu Meri Txeli, m'has fet emocionar!
      Per cert, en el pròxim vídeo vull veure en Txaqui rentant-se les dents perquè que tu ho feies ja m'ho suposava.
      Jijijiji
      Salut amics!

      Elimina
    2. La veritat que és un país per visitar!!
      Sussi, tranquila, cada dia anem rentant-les... ;-)
      Però, no a les 5 del matí!!!

      Un cabàs de petons!!
      Txell i Xaki

      Elimina
  2. Hola Laura!!! Doncs sí, a nosaltres almenys la part nord, que és l'única que hem fet, ens ha encantat! Totalment aconsellable, vaja.
    Un petó molt gran per tu i en Pep!

    ResponElimina
  3. Ja teníem ganes de conèixer Laos, però després de veure les vostres fotografies, encara en tenim més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La millor zona, Luang Nam Tha, la part nord-oest del país!!!
      I Luang Prabang també té molt d'encant!!

      Molts records guapos!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
  4. A nosaltres ens va agradar molt tb el sud de Laos, sobretot les 4000 illes. Si podeu, no us el perdeu!! Ja veig q al final no us vau atrevir a fer el tubbing a Vang Vieng...hehe, és una paranoia!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!!! Quina il·lusió!!! Com va el fred i la boira per Lleida?
      Doncs, ho estem rumiant això de les 4.000 illes, i el tubbing, ens sembla que som uns avis, ens va semblar que seria molta festa de borratxera i no ens hi vam arribar... :-(

      Uns forta abraçada!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
  5. Anònim17/2/12

    Quina passada!! Cada cop m'entren més ganes d'agafar la maleta i marxar un any! Un petó des de la vostra terra!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sabem qui ets!! Però, només dir-te que no t'ho pensis dos vegades!! No t'arrepentiràs!!! Un any per tu!!! Sense obligacions!!!

      Salut i viatges!!!
      Txell i Xavi

      Elimina