Luang Prabang

Luang Prabang és l'antiga capital del país i un lloc preciós per passar-hi uns dies, si no fos per la quantitat de monjos que hi hem vist, dóna ben bé la sensació que estàs a un poble europeu.

terrassa d'un cafè al fons, si no fos pel tuc-tuc no us creurieu que és Luang Prabang, Laos

monjos tot passant la calor de les tardes al porxo del temple i conversant amb els turistes


Es nota que va ser colònia francesa per la gran presència de bakeries, ens hem fotut les botes amb els cafès, després del susto que vam tenir el primer dia, al nord, quan vam demanar un cafè amb llet i ens van portar un cafè espès, fortíssim i amb un petit gotet ple de llet condensada, el cafè Lao, se'ns va quedar la cara a quadres quan ho vam veure. Aquí, després de dos mesos de viatge ens hem retrobat amb el pà, hem disfrutat com mai amb els entrepans, ja sigui amb nutella, tonyina o pollastre.

mostrador d'una típica cafeteria-forn de pa de Luang Prabang

un hotelet davant al Mekong, tot afrancesat 

No sabríem especificar quin és l'encant principal d'aquesta bonica ciutat, en són uns quants, i és que enmig d'una ciutat vestida de gala amb edificis colonials i molt ben cuidats, s'hi amaga una gran quantitat de temples, això explica la forta presència de monjos que hi habiten. No els hem visitat tots ni molt menys, perquè com gairebé sempre, "vist un vistos tots". Ens hem quedat amb els dos principals, el Wat Xieng Thong i el Wat Wisunarat, el que sí que hem fet és pujar fins a l'estupa que hi ha al cim Thu Si, on hem gaudit d'una magnífica posta de sol sobre el riu Mekong.

posta de sol des del cim del Thu Si

 l'arbre de la vida a la paret posterior del Wat Xieng Thong

I l'altre encant d'aquesta ciutat són els mercats: el mercat diürn, de fruita, verdura, carn, peix, etc., el mercat nocturn, parat en un carrer estret on a banda i banda hi ha muntades paradetes de menjar, buffet lliure, on et pots omplir a vessar el plat per només 10.000 kips (1€). Al carrer principal, desde mitja tarda i fins la nit, queda tallat per donar lloc a un altre mercat, bàsicament de records i cosetes fetes a mà.

típiques barbacoes laosianes, anomenades pings, ja sigui peix, porc, pollastre, etc.

productes artesanals del mercat nocturn

4 comentaris:

  1. Anònim5/2/12

    ES TOT MOLT PRECIÒS. DONA GANES D'ANAR A VEURE AQUESTS RACONS DE MON,ON ENS PENSEM QUE NO TENIM RES I ELLS EN UNA MICA QUE TENEN SÓN MOLT MÉS FELIÇOS QUE NOSALTRES, EN FI,... .
    SARA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teta6/2/12

      Entrepà de Nutella amb pa francès del bo????? no em feu això que m'han posat a dieta!!!!

      Elimina
    2. Bones Sara,
      La veritat que amb molt menys són més feliços i sempre tenen un somriure per donar-te.
      Una abraçada!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
    3. Bone teuts!!!
      T'han posat a dieta? com va l'embaràs??
      Ara acabats d'arribar a Vietnam i la Txell també començarà dieta estrictament vegetariana... ;-) ja que aquí s'ho mengen tot, corri, voli o nedi, serps, gossos, rates, etc... de moment encara no ho hem vist, però això diu la guia!
      Molts records al tetu!!!
      Txell i Xavi

      Elimina