Bali, la illa dels déus

Aquesta vegada si que estem desorganitzats, que si Ubud, que si Gilis, que si Lembogan, Flores? o Komodo? Anem al volcà Rinjiani, a Lombok? Ens fèiem un munt de preguntes i no acabàvem de trobar la resposta.
Un cop arribats a la illa de Bali no vam dubtar ni un moment en marxar ràpid de Denpassar i pujar directes a Ubud per ja fer-hi nit, i així evitar parar-nos a un lloc tant remotament turístic com és Denpassar mateix o Kuta, Denpassar per no oferir massa res i Kuta per ser el lloc preferit dels australians on sortir de festa, vaja, tranquil.litat 0.

la flor típica balinesa, de la que no recordem el nom

Els tres pròxims dies ens els vam passar explorant Ubud i les preguntes continuàven sense parar. Vam recórrer el temple que hi ha dins el Monkey Forest, amb una mica de canguelis després de la nostra experiència amb els macacos a Tailàndia, una visita que després hem vist que no feia massa falta, doncs, bàsicament, l'atracció del lloc són aquests animalons. A Ubud hem passejat pels seus carrers, tots plens de temples i de cases típiques construïdes al voltant d'un pati, com si d'un propi temple es tractés. A diferència de la illa de Java, on els seus habitants són musulmans, la creença religiosa a Bali és l'hinduïsme, la pràctica d'aquesta religió a Bali és molt diferent a la que es pot veure a la Índia, hem notat un gran afany per beneir-ho tot, és normal caminar pels carrers i entrebancar-se amb una ofrena. Si estàs assegut en un bar no és extrany veure com una balinesa et fa la pura a la taula, també hem vist fent la pura a les motos, el mitjà de transport per excel.lència de la illa. La pura consisteix en deixar cistellets fets de fulla de plàtan que contenen flors, fins i tot també n'hem vist amb galetes o diners, un cop deixat el cistell en qüestió, ho beneixen amb aigua tot resant i se'n van, però abans encendran un encens.

imatge de l'interior de l'Ubud Palace

milers d'ofrenes s'apilen entre els centenars de temples de Bali

els temibles macacos atents a qualsevol possible robatori, "a robar carteras...". APM

ens mires a naltros?

la nostra cafeteria preferida, Seniman Coffee Studio, on fer un cafè és tot un art!

A Ubud també hem vist un espectacle, teníem ganes de veure els balls típics balinesos, on les dones tenen els ulls fixats i oberts com a taronges i es mouen amb una moviments de dits ben peculiars. Els més famosos són els protagonitzats per la companyia Legong i Kecak, el preu és el mateix, així que ens vam decidir pel que feien aquell mateix dia, ja que no tenen representació diària, vam veure el de Kecak i si hem de ser sincers ens va decepcionar una mica.

imatges del show Kecak

ballarines durant l'espectacle de foc i dansa, en un dels seus moviments més peculiars de mans

I així és com hem passat els nostres dies a la bonica ciutat d'Ubud, aquí també hem pres contacte amb la cuina balinesa que ens ha sorprès gratament i ens encanta, de fet us deixem la recomanació del nostre restaurant preferit, el qual creiem molt econòmic per ser a Ubud, es diu Jepun Warung.

 deliciciós Gado-Gado, el plat preferit de la Txell
(amanida de mongetes verdes, cacahuets, tomàquet, cogombre, ou dur, tofu i salsa de cacahuet al damunt)

el plat habitual de'n Xavi, el Sate Ayam
(broxetes de pollastre a la barbacoa servit amb salsa de cacahuet amb vegetals i arròs)

Les preguntes van començar a tenir resposta, destinaríem els següents 4 dies a recórrer la illa ben motoritzats, lloguem una moto per 30.000 rp/dia, el que serien menys de 3€, una ganga, deixem les motxilles grans al nostre allotjament, el que recomanem obertament, i ens emportem una petita motxilla per passar aquests pròxims dies, el Duana's Home Stay situat al carrer Jl. Sriwedari, nº 21 - telf. (0361) 970527.

abans, però, celebrem els 32 anys de la Txell al nostre restaurant preferit d'Ubud, Bali

7 comentaris:

  1. Ens apuntem totes les recomanacions! Nosaltres a Bali també tenim més preguntes que respostes... Esperem que ens vagi millor que a Austràlia, aquí no para de ploure tot i que teòricament estem en el mes més sec de l'any... Això és un bajón.
    Si necessiteu més info de llatinoamèrica (tot i el meu excel·lent mapa ;-) no ho dubteu! Ah,i a Huacachina buggie i sandboarding sí o sí!

    Una abraçada!

    Marina i Edu

    www.alestperloest.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho tindrem en compte, si necessitem qualsevol cosa us ho fem saber, ara que amb el mega mapa que ens vau dibuixar arribarem a tot arreu!
      El mateix per valtrus, aquí estem!

      Ja tenim ganes de saber com us va anar l'aventura a l'estil Robinson Crusoe per les Yasawas!!

      Molts records als dos! i que us millori el temps!!!

      Txell i Xavi

      Elimina
  2. Happy birthday Txell!
    Are you sure you didn't invert the 2 and the 3? Because you look so splendid! ;°)
    Enjoy the rest of your trip, for us it's almost the end, we just landed in South Africa. Still 45 days before going back home!!!

    Best wishes from Virginie and I.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejejeje!!!! Thanks but no, I'm sure that the first number is number 3.... gggrrrrr..... Wow!!!!!! Enjoy your trip in South Africa, we will follow your adventures in your blog, listen, 45 days is still a lot!!!!

      Big hug for both of you!
      Txell i Xavi

      Elimina
  3. Anònim25/8/16

    Apuntades les recomenacions!! :) Marxem a Bali en breus i segur ens serveixen molt! estem mirant d'allotjar-nos al Duana's com vosaltres, passar-hi una nit i llavors marxar uns 4 o 5 dies a fer ruta per l'illa amb moto. Per deixar les maletes al Duana's vau pagar el mateix preu com si reservessiu una habitació? Com ho vau fer? Gràcies per l'ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdoneu, se'ns havia passat per alt aquest comentari!!!
      Ja sabem que per volsatres serà tard, però per si li serveix a algú altre.

      No, no et fan pagar res. Almenys en el nostre cas, eren de confiança i ens guardaven part de l'equipatge fins la nostra tornada.

      Espero que hagueu tingut molt bon viatge!!!
      Txell i Xavi

      Elimina
    2. Anònim21/2/17

      Gràcies de totes maneres per contestar!:) el vostre blog ens va servir moltissim! Ens vam allotjar al Duana's i va ésser tot un encert! Vam deixar les motxilles grans, vam llogar la moto i des d'Ubud vam començar la ruta per el nord de l'illa.

      Elimina