Primera etapa a Indonèsia, entre volcans a Java

Arriba el moment de posar els peus a l'últim país de la nostra travessa per Àsia i sud-est asiàtic, arribem a Indonèsia. Com a molts llocs hi entrem insegurs del que ens hi trobarem havent escoltat, aquests darrers mesos, les opinions d'altres viatgers, opinions bones i de no tant bones, però com sempre tot es basa en l'experiència de cadascú i la nostra, fins al moment, ha estat increïble.

la càrrega de més de 70 kg dels treballadors que extreuen sulfur del volcà Ijen amb el llac de fons

Hem entrat a Indonèsia per l'aeroport de Surabaya, al venir de Singapur, buscàvem arribar el més a prop possible de Cemoro Lawang, l'últim poble abans del paisatge lunar de Bromo. Arribats a port continuàvem amb el mateix objectiu, acostar-nos quan més millor a Cemoro Lawang, així que vam enfilar-nos a un bus que ens va deixar a Probbolingo i allà vam fer nit. En el mateix hotel ens van oferir un pack per veure els 2 volcans que teníem en ment: el Bromo i l'Ijen Plateau. Tot plegat per un preu força bo, després d'una llarga estona fent ús de les nostres habilitats del regateig. Havíem llegit molts blogs on es diu que surt més a compte agafar un tour que fer-ho pel teu compte i, potser ens vam equivocar perquè no vam mirar la opció d'anar per lliure, però no ens en penedim i més havent conegut després a gent a qui li ha valgut una pastarrufa arribar fins a l'Ijen. El tour ens ho incloia absolutament tot, excepte els dinars i sopars, i començàvem a Probbolingo i acabàvem a Bali. Així que amb 4 dies ens han tingut enllestits i més contents que unes pasqües.

el paisatge lunar de Bromo

Bromo és increïble, un paisatge lunar impressionant, la única pega que hi hem trobat és la quantitat i quantitat de locals que vam trobar-hi, semblaven les rambles. Volem pensar que és pel fet d'haver-hi caigut amb diumenge, perquè en teoria encara no és temporada alta o alguna festivitat local.

L'Ijen Plateau és encara més espectacular, la veritat és que són ben diferents l'un de l'altre, a nosaltres ens han captivat els dos. A l'Ijen Plateau hi ha una mina de sulfur en actiu on pots veure la dura feina dels portejadors ja que no hi ha carretera fins a la mateixa.  No ens enrotllem més i us deixem unes quantes fotos, perquè el paisatge també és ben espectacular!!

el fred a primera hora del matí apreta, ascnesió al volcà Ijen

a l'interior del cràter de l'Ijen

Info útil per viatgers:

Bé, ara intento contestar alguns dubtes que ens heu preguntat segons el que hem fet. Nosaltres vam arribar a Java per l'aeroport de Surabaya, vam arribar a les 16h, no sabíem si trigaríem molts dies per fer pel nostre compte els volcans, volíem fer el Bromo i l'Ijen, vam anar de Surabaya a Probolinggo en bus (15.000rp) al mateix dia i així ja ens començàvem a moure, com que arribàvem tard vam encarregar per telèfon a l'únic allotjament que surt a la LP (Hotel Permai, 75.000rp, l'habitació molt bàsica però ok per una nit, pots escollir alguna més cara) i la vam encertar, des del mateix allotjament ens van donar tota la informació i vam encarregar el tour a Bromo i l'Ijien, 3 dies/2nits, sortida l'endemà de Probolinggo i et deixen a Denpasar (Bali) el tercer dia. Genial!

Vist el que ens deien a l'oficina de turisme de l'aeroport de Surabaya, comparant preus d'altres bloggers, que el transport pot sortir molt car pel teu compte, etc... vam tancar un bon preu pel tour, total 675.000rp/pax, per tot inclòs.

El tour a Bromo i l'Ijien, 3 dies/2nits, 675.000rp/pax, per tot inclòs:
  • Dos nits d'hotel (primera nit al Hotel Yoshi, (facebook i google opinions) surt a la LP, preu oficial 150.000rp, segona nit a Sempol, Arabica Homestay, no sabem preus però molt xulo l'allotjament
  • Esmorzar inclòs als allotjaments
  • Entrades als parcs i per la càmera inclosos (25.000rp parc/pax i 30.000 càmera)
  • 4x4 a Bromo (important perquè et pugin al mirador, pot costar uns 400.000rp tot el jeep a repartir entre màx 6 pax)
  • Transport Probolinggo - Cemoro Lawang
  • Transport Cemoro - Ijien (exactament a Sempol, plantació de cafè)
  • Transport Sempol-Ijien, població d'on surt el Ferry a Denpassar (vam trobar gent a Sempol que hi havia anat per lliure i no trobaven transport per anar a veure el volcà Ijien i anar fins al ferry, els costava 900.000rp/cotxe)
  • Ferry inclòs
Total que la quarta nit ja la fèiem a Ubud, de Denpasar vam pillar una Bemo a Ubud! Ens hem allotjat a una Homestay molt recomanable i tranquil·la (100.000rp, però en temporada alta us demanaran segurament 150.000rp, de totes formes hi ha moltes "pijades" per aquí a Ubud, si us podeu estirar.... encara que el lloc que ens hem allotjat és fenomenal!!!

PD: poder us interessa, vam trobar gent a l'aeroport que els passaven a recollir amb tour organitzat per fer els 3 dies dels volcans així no perdien cap nit i l'endemà ja estaven veient la sortida de sol a Bromo! Podeu mirar de contractar-ho des de la distància, ara segurament els preus no seran els mateixos que in situ, i poder sense possibilitat a regateig, a nosaltres al principi ens demanaven 950.000rp/pax... hem vist preus per 4.000.000-3.000.000 rp, jeje.... Nosaltres vam contractar al sr. Sulei, però al final va resultar que anàvem amb l'agència Java Tour de Probolinggo. Bé, això d'agència és un dir, vam canviar 5 o 6 vegades de conductor, van, jeep, bus, etc. però al final tot el que ens havien promès va ser cert!!!

4 comentaris:

  1. Nois, cal portar roba d'abric?! Merciii!!! 3 dies i serem alli!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Jordi i Anna,
      Doncs per anar als volcans un forro si que faria falta, sobretot si comences a caminar a primera hora del matí, com pots veure a les fotos, però la Txell és molt fredaluga!
      Que tingueu molt bon viatge!!!!

      Elimina
  2. Una molt bona entrada! I sobretot útil!!! Ens anirà molt bé pel proper viatge, seguirem la vostra ruta pas a pas. Merci!!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapos,
      Esperem que us sigui d'ajuda i gaudiu molt d'Indonèsia!!!
      Aquestes entrades són de la Volta al Món!!!

      En el nostre segon viatge a Indonèsia el 2015 vam visitar Java, Borneo, Sulawesi i Papua! Així que ja ho sabeu, si necessiteu qualsevol cosa ens ho demaneu pel facebook o twitter.

      Una forta abraçada!!!
      Txell i Xavi

      Elimina