Ens despedim d'Indonèsia i Àsia des de Nusa Lembongan

Finalment decidim passar 5 dies a la illa de Nusa Lembongan, una illeta petitona al costat de Nusa Penida, principalment per tres raons, el trajecte per arribar-hi és ràpid i econòmic, és famós per bussejar amb Mantarays i drift dive, i perquè creiem que resultarà més econòmic que les Gili on arribar-hi amb slow boat suposa un dia de trajecte, en canvi anar a Nusa Lembongan suposa una hora des de Sanur, Bali.

la illa de Bali de fons, vist des de Nusa Lembongan

Ens va costar decidir-nos per aquesta illeta, ja que les Gili són més conegudes, però una vegada acabats aquests cinc dies a Nusa Lembongan creiem haver-la encertat, primer teníem de passar-hi tres nits però com ens va agradar vam allargar la nostra estada el màxim possible abans d'agafar el següent vol.

Nusa ens ha agradat molt ja que hem pogut bussejar amb Mantes, veure  fantàstiques postes de sol acompanyats d'una cervesa, trobar un allotjament econòmic a l'alçada del de Ubud, fer unes pinyes colades boníssimes, fer snorkel al mangrove point, voltar la illa al nostre aire amb una moto, fer platgeta a la dream beach i sobretot sopar cada dia peix fresc a peu de platja, boníssim i bé de preu, jacket fish, snapper o tonyina.

les nostres postes de sol, no pas sense una Bintang, la cervesa típica d'indonèsia

sortint a primeríssima hora del matí, moment dive, ansiosos per veure mantes!!

alguns dels nostres menjars aquests dies a la illa, tapioca, un postre boníssim fet de coco i arròs, banana leaf, trinxat de peix i enrotllat amb una fulla de plàtan i fet a la brasa, jacket fish, que com el seu nom indica li treuen "la jaqueta" (la pell) mentre el couen a la brasa, i finalment un tros d'una sra. tonyina...

Nusa Lembongan no és coneguda per tenir unes fabuloses platges, però si per tenir un fons marí espectacular i aquí pots veure Mantarays i un peix rar, el Mola-mola, però aquest és difícil de veure i la temporada per veure'l és   de juliol a agost. Aquí hem tornat a bussejar, aquesta vegada amb el Lembongan Dive Center on hem pogut bussejar al costat de 8 a 10 Mantarays i ha estat espectacular!!! Hem bussejat al Secret Manta i a la Cristal Bay. Aquest cop si que tenim fotos i videos gràcies a un noi nova zelandès, que també ha bussejat amb nosaltres.

espectacular manta (manta ray), una de les moltes de les que vam poder gaudir durant el busseig

nudibranquis (nudibranch) són diminuts i n'hi ha de multituts formes i colors, i el seu nom significa brànquies nues

 peixos pallasso (clownfish) i les seves espectaculars anèmones, ens encanten i és molt divertit jugar amb ells!

 morena (moray eel), dels peixos més lletjos que hem vist, tot el contrari del ribbon eel, espectaculars!!

mantis shrimp, o vulgarment dit gamba gegant

A Bali, després de més de 7 mesos d'iniciar aquesta aventura de fer la la volta al món, posem punt i final a la nostra etapa asiàtica ja que el pròxim avió ens deixarà a Sydney, on iniciarem una nova etapa a Oceania on bàsicament trepitjarem la Melanèsia a Fiji, on passarem 15 dies a les paradisíaques illes Yasawas i aprofitarem per parar uns dies, primer a Sydney i després a Auckland.

ens despedim d'Indonèsia fent unes pinyes colades i un còctel típic indonesi, del que no sabem el nom 

See you soon Asia!!!
Here we have felt in love!!!

2 comentaris:

  1. Amazing les mantes! m'apunto aquesta illa.. ja tenim un altre raó més per tornar a Bali!! ;P

    Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una illeta espectacular!
      A nosaltres ens va encantar, una illeta d'aquelles acollidores, bona gent, allotjaments i menjar barat, moto, ... :-)

      Espero que us vagi tot bé per NZ!!
      A veure si en Carles troba feina!!! que ja toca!!
      ;-)

      Txell i Xavi

      Elimina